Leif siktar på 20 meter i Raka Spåret

Flera landslagsaktiva är anmälda till Raka Spåret den 1 februari och några riktigt vassa internationella medeldistansare är också på gång. Det är också en viktig tävling inför Nordenkampen och startfälten ser att bli minst lika bra som i fjol.

Raka Spåret innehåller precis som tidigare hela grenprogrammet och är också en viktig tävling för de som vill kvalificera sig för landskampen mot Finland, Norge och Danmark/Island i finska Tammerfors den 8 februari.
– Raka Spåret är en bra möjlighet för att kvalificera sig för landskampen och därför kommer jag att vara på plats i Sätra den 1 februari, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Leif får hårt motstånd
– Bland de redan klara märks en intressant kvartett i kula i form av Spårvägens Sverige-etta Leif Arrhenius som kommer med klubbkamraten Daniel Ståhl. De får hårt motstånd av danske 20 m-mannen Kim Christensen och junioreuropamästaren Mesud Pezer från Bosnien-Herzegovina, säger Åke Ruus i tävlingsledningen.
Hallrekordet i Sätra har Christensen på 19.22 och det kan mycket väl slås den 1 februari. Leif förbättrade ju i somras sitt personliga rekord med en halvmeter till 20.50 och är Sverige-fyra genom tiderna.
Bland övriga anmälda till Raka Spåret märks landslagslöparna Robin Rohlén, 800 m, och Frida Persson och Stine Tomb.

Moa står bredvid banan i år
I fjol sattes det nio tävlingsrekord och fyra hallrekord där Irene Ekelunds 23.52 var snuddande nära det svenska rekord hon slog senare under vintern. På Raka Spåret och ISM mötte hon Moa Hjelmer som inte tävlar 2014 eftersom hon är gravid. Men Moa kommer att vara funktionär på Raka Spåret.

Jonas Hedman

Lämna ett svar