Högsta klass på medeldistans

Manlig medeldistans blir toppgrenarna på Raka Spåret den 1 februari och där gör fjolårets SM-vinnare på 800 och 1500 m, Johan Rogestedt, gör en intressant start på den längre distansen.

Johan vann i somras SM-titlarna på både 800 och 1500 m i Borås och efter en bra träningsperiod i Kenya är han redo för bra tider. Han får riktigt bra motstånd av blott 20-årigte etiopiern Tesfaye Cheru som i somras vann 1500 m på Sollentuna GP på 3.35.85.
Det finns med andra ord mycket goda möjligheter att det ett år gamla hallrekordet på 3:44.99 ryker och i så fall får vinnaren totalt 8000 kr. I det ingår Bertil Bengtson Memorial. Bertil är hedersordförande i arrangerande Spårvägens FK och prisutdelare kommer hans son Jan att vara.
Bland övriga svenskar på 1500 m gör Johan Walldén en intressant start efter att ha missat hela 2013 på grund av skada.

Lysande 800 m-fält
Även 800 m blir spännande med inte mindre än fem anmälda svenskar som har personliga rekord under 1:49. Bästa perset har Spårvägens regerande svenske mästare Johan Svensson som var Sverige-etta i fjol med 1:47.15. Bland övriga märks Robin Rohlén, Rickard Gunnarsson, Anton Asplund och Karim Mohammadi.
Anmäld på både 800 och 1500 m ärAhmed Mainy från Marocko som har så bra personliga rekord som 1:46.25 respektive 3:36.80.
I längd är Johan Taléus, Eskilstuna, och Alexander Wittlock, Spårvägen, anmälda. Båda med personbästa över 7.60.

Många landslagstjejer
På damsidan märks finnkampslöparna Elin Moraiti, Frida Persson och Helene Bourdin som alla är anmälda på 400 m till Raka Spåret. Liksom JEM-tvåan i sjukamp, Sofia Linde, är anmäld i höjd, längd och kula.
Raka Spåret lördagen den 1 februari ser ut att bli riktigt spännande!

Jonas Hedman

Lämna ett svar