Spännande start på 400 m för Moa

Ett av de mest intressanta namnen i Raka Spåret på lördag är Spårvägens Moa Hjelmer som gör sitt första 400 m-lopp på ett år. Ett spännande namn är också IEM-trean i längd, Andreas Otterling.

Moa vann EM-titeln på 400 m utomhus 2012 på det gällande svenska rekordet 51.13. Året efter tog hon brons på inne-EM i Göteborg (52.04, svenskt inomhusrekord) och var sedan mammaledig 2014 när dottern Wilma föddes. 2015 satsade hon på 200 m och gjorde bara en tävling på specialdistansen 400 m vilket var på inne-SM i just Sätra där hon tog silver bakom stjärnskottet Elise Malmberg.
Nu är Moa fulltränad för 400 m och det ska bli intressant att se vad hon kan göra på favoritdistansen som hon vunnit på Raka Spåret en gång tidigare. Det var 2009 då hon noterade 55.01.
Tävlingsrekordet har Örebros Sandra Wagner på 54.24 medan hallrekordinnehavare är Moa själv med 54.11 från inne-SM 2010. Det ska bli spännande att se om hon kan förbättra de tiderna på lördag kl 14.55!

Andreas siktar på åtta meter
IEM-bronsmedaljören i längd, Örebros Andreas Otterling, gör sin andra tävling för vintern efter 7.79 i Malmö förra helgen. Han hoppade över åtta meter flera gånger i somras och siktar på att kvala in till inne-VM i USA i mars och då krävs åttametershopp.
Tävlingsrekordet är 7.65 och hallrekordet 7.88, båda tillhörande Michel Tornéus. Båda lever farligt på lördag!

Elienor i sitt livs form
I kvinnlig stav gör Hässelbys ungdomsvärldsmästare i stav, Elienor Werner, en intressant start. Hon har satt personligt rekord i alla sina tre tävlingar i vinter och hoppade förra helgen 4.35. Ett resultat som placerar henne på sjunde plats på den svenska genom-tiderna-listan inomhus.
Utgången av kvinnliga 60 m häck-loppet är tungt avgörande för vilka som kommer att springa i Nordenkampen i Växjö den 13 februari. Sverige-ettan Maja Rogemyr, IF Göta, (8.31, tangerat pers) möter bland annat Spårvägens Elin Westerlund som förra helgen vann i Malmö på 8.49, bara två hundradelar från det två år gamla personliga rekordet.
Irene Ekelund har dock meddelat att hon inte kommer till start på 60 m som först var tänkt.

Jonas Hedman

Lämna ett svar