Fanny Roos siktar på 18 meter i Raka Spåret

Svenska rekordhållerskan i kula, Fanny Roos, gör en intressant årsdebut i Raka Spåret den 3 februari. Blir det svenskt rekord direkt i första tävlingen?

På torsdagskvällen gick anmälningstiden ut för Raka Spåret och det finns en rad intressanta namn i anmälningslistan som innehåller 333 namn som är anmälda till 414 starter. En av dem är Fanny Roos som i fjol tog guld i U23EM, var fyra på inne-EM och satte tre svenska rekord, inomhus med 18.13 (tangering) och ute med 18.21. Efter att ha varit på träningsläger på Fuerteventura gör hon säsongsdebut på Raka Spåret den 3 februari och förutsättningarna finns för 18-metersstötar och då är svenska rekordet i fara!
Den manliga tävlingen håller också hög klass i form av Mesud Pezer från Bosnien och Hercegovina som i fjol stötte hela 21.40 och Finlands Arttu Kangas som har ett personbästa på 21.18 inomhus. Bland svenskarna märks Malmö AI:s svenska juniorrekordhållare Wictor Petersson.

Moa Hjelmer tillbaka på banan
Svenska rekordhållerskan Moa Hjelmer är anmäld på 60, 200 och 400 m och det lutar åt att hon springer den längre distansen. Det blir i så fall hennes andra 400 m-lopp på två år (hon var Lag-SM-fyra på 57.40 i somras). Det blir en intressant start eftersom träningen gått bra under hösten och vintern som bland annat tillbringats på träningsläger i Sydafrika.
Ett spännande namn är Turebergs medeldistansare Isabella Andersson, 20, som i fjol förbättrade sitt personliga rekord på 1500 m med hela 18 sekunder till 4:12.51. Hon möter bland annat U23EM-fyran Linn Söderholm från Sävedalen.
I längd gör trefaldiga VM-finalisten Erica Jarder sin andra längdtävling efter att ha blivit mamma i fjol. Bland motståndarna finns Västerås Malin Marmbrandt som också är anmäld i tresteg.

Andreas Almgren gör årsdebut
I anmälningslistorna finns också fjolårets finnkampsvinnare på 1500 m, Andreas Almgren, som är anmäld på 800 m. På 1500 m hittar man också flera landslagsaktiva i form av Elmar Engholm, Hässelby, Wille Levay, Spårvägen och Daniel Lundgren, Tureberg. Anmäld är också Ullevis Suldan Hassan som i fjolårets Raka Spåret satte officiellt europarekord för juniorer på 3000 m inomhus då han noterade 8:05.61.
Förra året förbättrade tiokamparen Fredrik Samuelsson sitt personliga rekord till hela 8.172 poäng och gick in som Sverige-femma genom tiderna.
På Raka Spåret är han anmäld i flera grenar inför inne-SM i mångkamp i påföljande helg med målet att så småningom nå inne-VM i Birmingham i mars.
En spännande årsdebut gör fjolårets svenska sprinterkomet Dennis Leal, Spårvägen, som är anmäl på 60 m. Täby-junioren Vidar Stenqvist noterade personliga rekordet 6.84 i just Sätra förra veckan och blir en tuff motståndare.
Anmälningslistorna

Jonas Hedman

 

Lämna ett svar