Raka Spåret växlar upp till GP-nivå 2019

Raka Spåret byter tillfälligt (?) namn då tävlingen arrangeras måndag 4 februari 2019 med anledning av att Spårvägen fyller 100 år. Nya namnet är Spåret 100 GP och galan har i år Folksam GP-status vilket garanterar ett starkt internationellt startfält. Bl a kommer EM-silvermedaljören på 800 m, Andreas Kramer, svenska rekordhållerskan i stav, Angelica Bengtsson, längdhopparen Michel Tornéus och höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd.

Spåret 100 GP är en del av Spårvägens 100-årsjublieum och galan kommer att ha status som Folksam Grand Prix vilket blir första som arrangeras inomhus.
Huvudtävlingarna startar 19.00 och galan kommer att direktsändas i TV12.
– Under många år har vi i Spårvägen arrangerat inomhustävlingen Raka Spåret som varit ett bra tävlingstillfälle för den svenska senioreliten på nivån under de allra bästa. Inför 2019 och vårt 100-årsfirande satsar vi på något extra och när en inomhustävling med Folksam GP-status också låg i Svenska Friidrottsförbundets intresse hittade vi en lösning som verkligen känns spännande. Vi ser fram mot grymma tävlingar den 4 februari, säger David Fridell som är styrelseledamot i Spårvägens FK.
All info om årets tävling finns på Folksam GP-sidan.

Lämna ett svar