Henrik Larsson anför stjärnspäckat startfält i Raka Spåret

Lördagen den 6 februari arrangeras Raka Spåret i Sätra Friidrottshall med flera av Sveriges främsta friidrottare i startlistan. Bland dem märks IF Götas U23-EM-vinnare på 100 m, Henrik Larsson, svenska rekordhållerskan i kula, Fanny Roos, och arrangerande Spårvägens Irene Ekelund, 60 m, och Moa Hjelmer, 400 m.

Raka Spåret är en av vinterns bästa elittävlingar med ett nästan komplett grenprogram men det blir en annorlunda tävling denna gång på grund av Corona-pandemin. Antalet tävlande är begränsat och tävlingen är endast öppna för aktiva som klarat elitkraven som finns på friidrott.se.
Förutsättningarna för nya hallrekord finns och en som kan lyckas med det är IF Götas Henrik Larsson på 60 meter. I söndags gjorde han sitt första lopp för året med 6.69 som är hans bästa årsdebut hittills. Hallrekordet i Sätra är 6.64, Henriks personliga rekord 6.60 och det svenska rekordet 6.58.

Superstartfält i kula
I fjolårets tävling fick italienaren Leonardo Fabbri på en härlig träff när kulan flög 21.59 med vilket han överträffade förre världsrekordhållaren Alessandro Andreis 33 år gamla italienska rekord med fem centimeter. Fabbri är inte med i år men det är Sverige-ettan Wictor Petersson från Malmö AI som förra vintern stötte 21.15 – bara nio centimeter från det 35 år gamla svenska inomhusrekordet.

Fanny redo för svenskt rekord?
I kvinnliga kultävlingen är de fyra främsta svenskorna med och kanske kan svenska rekordhållerskan ute och inne Fanny Roos förbättra sin toppnotering som inomhus lyder på 18.61 (19.06 ute).

Emil springer 1500 m
Manliga 1500 m är traditionsenligt Bertil Bengtson Memorial och där återfinns en av fjolårets löparkometer – Emil Danielsson – som med 3:40.08 har startfältets bästa personliga rekord.
Startlistorna
/Jonas Hedman

Så gick det på fjolårets tävling
Resultat 2020

De svenska rekorden

Lämna ett svar